Är allt förutbestämt?

Är allt i våra liv förutbestämt? Nej det tror jag inte. Men jag tror på att vi alla utan undantag får ta konsekvenser av våra handlingar sedan tidigare, eftersom jag tror på logik och orsak - verkan. Som astrolog får jag ibland förklara att man visst kan tro på den fria viljan, arbeta med mental träning och ta ett personligt ansvar -  och samtidigt använda sig av astrologi i personlig utvckling som vägledning. Att det finns ett likhetstecken mellan astrologi och spådomar är tyvärr en föreställning som fotfarande sitter fast i det kollektiva medvetandet. Men att det förhåller sig så här betyder inte att jag - eller någon annan astrolog - ändock kan göra utsagor om en person eller ett års utmaningar iallafall. 

Vad hände vid 15 månaders ålder?
För c:a 15 år sedan så träffade jag en ny klient för första gången. När vi gick igenom hennes horoskop och det avsnitt som handlar om känslor och relationer - månen i horoskopet - frågade jag henne om hon visste vad som hänt henne när hon var 15 månader gammal. Det borde enligt horoskopet vara något som hade skapat en distans känslomässigt  till eller från modern samt dessutom något som skulle  ha kunna skapa ett "bättre-fly- än- illa- fäkta" beteende i nära relationer.  Ett sådant beteende grunläggs ofta pga av brist på trygghet tidigt i livet, då mönster av instabilitet och "ryckighet" ofta har varit faktum i personens tidiga känsloupplevelser.
Återkommande tema 
Det kunde hon inte svara på.  Vi har ändock under åren då och då återkommit till detta eftersom det visade på ett mönster av känslomässig distans som dök upp om och om igen i hennes egna relationer, utan att hon förstod varför och inte alls önskade det.
Jag träffade henne nyligen då hon kontaktat mig för att hon ville berätta vad hon fått reda på. Det jag fick höra var en berättelse om att hennes egen mamma till slut, då min klient återkommit till denna fråga gång på gång, erkände att det visst hade hänt något när hon var 15 månader gammal.
Moderns distans "smittade"
När min klient var vid den åldern hade hennes mamma fått reda på att när hon var gravid och låg på sjukhuset flera dagar för att föda, hade hennes far varit otrogen med en grannfru. Detta hade modern hållit inne med och aldrig velat berätta då hon själv fått en sådan chock när detta kom fram. Och det uppdagades alltså då min klient var  15 månader. Moderns agerande under den perioden utifrån distans och avskärmning känslomässigt var just den känslomässiga påverkan som min klient fick uppleva.
Ordlös påverkan
Denna påverkan var ordlös naturligtvis, men tillräckligt stark för att det skulle sätta sig som ett djupgående mönster i henne själv eftersom hon så starkt "smittades" av samma känslostämning och tvivel på att på djupet kunna lita på någon som modern själv vid den tidpunkten tampades med.
Vi kan bara möta oss själva
Men som astrolog så tror jag inte att någon av oss är några oskrivna blad  när vi föds. Vi har med oss konsekvenser av tidigare handlande ifrån tidigare liv - det är just detta tidigare agerande som blir grundmönstret i det vi kallar vårt "öde". Och orsaken till det är ingenting annat än just vi själva. Så även om modern vid denna tidpunkt utlöst detta för min klient så har hon  - och alla vi andra också - med oss självskapade mönster sedan tidigare liv som genom sk "omständigheter" och de relationer vi möter under vår tid här på jorden, kommer att väckas upp för att vi skall bli påminda om att hela just detta.  

Välkommen att följa  en av mina Facebooksidor - Astrocoach
https://www.facebook.com/AstrocoachAgnetaOreheim