Abracadabra - du skapar som du talar

 

Genom dagens "Budkort" (se länken nedan) och budskapet "Lyssna och tänk innan tal", så blev jag påmind om hur viktigt det är att vi verkligen "tänker efter före" innan vi, som det är så lätt att göra, bara snabbt och utan vidare betänkligheter bara "hasplar ur oss" något.... 

Det är verkligen ordet som skapar vår verklighet, precis som det i skapelseberättelsen i Bibeln står "I begynnelsen var ordet".

Ramsan "abracadabra" som vi kanske använt som barn då vi lekte häxor och trollkarlar, har sin rot i arameiska och betyder "jag skapar såsom jag talar".

Naturligtvs blir det en nyttig påminnelse om vad vi säger och tänker om och till varandra. De ständiga upprepandet av inte alltid så snälla uttalanden och tankar om oss själva, liksom den bakomliggande inte fullt medvetna intentionen, skapar ju då bara mer av det vi inte alls önskar ha kvar i våra liv...  Att då istället som uppmaningen i dagens "Budkort" mer lyssna till vibrationerna i våra ord och vårt tal, och fundera på dess konskevenser innan vi uttalar dem, är ett definitivt steg på vägen till att skapa en bättre verklighet och trevligare värld.


http://budkort.se/