Använder du dig av sömnkommittén?




Otaliga är de exempel från vetenskapsmän, uppfinnare, konstnärer och författare, som aktivt tagit drömmarna till hjälp och också serverats lösningar på sådant de kört fast i t. ex.
 
Att sätta detta i system, att ta sömnkommittén på allvar genom att ta för vana att just rikta frågor till nattens drömmar precis innan vi somnar, är ett användbart tips för oss alla. Kanske är det också en förklaring till det gamla uttrycket och rådet att sova på saken.
 
Vi kan få hjälp med alla slags utmaningar – arbete, hälsa , relationer mm. - varför inte använda denna fantatiska coachsupport och ständigt närvarande inre vän, som ingenting annat vill än hjälpa oss?
 
En bland många författare som nämner att de har haft hjälp av sina drömmar är Robert Louis Stevenson, författare  till böcker som "Dr Jekyll och Mr Hyde", "Skattkammarön”. Sedan han var liten och vid tillfällen då han var sjuk t ex, så berättar han att han fick berättelser till sig i sina drömmar. Ju äldre han blev desto mer intressanta blev dessa ”dröm-berättelser”. När han senare bestämde sig för att bli författare insåg han att han kunde använda sig av dessa nattliga sagor. Han kallade dem för sina ”brownies” eller sina ”tomtar” - de drömproducenter som hjälpte honom i sitt författarskap.
”Vad skall jag säga, de är bara mina tomtar, gud signe dem, som gör hälften av arbetet åt mig medans jag sover, och med största sannolikhet gör de resten av jobbet åt mig också när jag är vaken, fast jag gillar att tro att jag gör det själv”
 
Personligen så tror jag att vi ständigt står i kontakt ”med något annat” utanför vårt eget begränsade ego, och att det är därifrån vara idéer, inspiration och kreativitet kommer. Att länka sig till denna källa, att göra detta än mer medvetet leder till ett spännande liv! Lycka till!
*          *          *          *          *          *          *
Vill du lära dig mer om drömmar? Jag har kontinuerligt kursen "Dröm fram kraften inom dig ", 2-dagskurser i tre steg samt erbjuder också en 6-månaders e-kurs "Drömskolan", som jag skapat tillsammans med Robert Nilsson en drömterapeutkollega. 
Välkommen in att kika på den hemsidan och läsa vad tidigare elever gett för feedback! www.dromskolan.se