Apropå Fb-"attacker " och nätkränkningar

Inlägg från min wall på Facebook tidgare idag....

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

JODÅ - det går alldeles utmärkt att jobba på 2 plan. Att dels vilja bidra med ändring av lagstiftning/rutiner /praxis etc -OCH se på det hela på ett psykologiskt plan...Iallafall är det så JAG alltid tänker då något utmanar mig....Jag tror stenhårt på speglingar, ser mig aldrig som ett "offer" -utan jag ser det som att det alltid finns lärdomar om MIG själv i allt som händer.... Men - det innebär inte att jag beter mig som ett sådant och håller tyst, går undan, smiter iväg....Hörde för många år sedan något klokt.. att det inte är samma sak att stänga sin dörr - som att stänga sitt hjärta
...
Jag tror att det är jätteviktigt att man kan hålla isär dessa bägge 2 strategier och se att de är lika nödvändiga bägge två. Jag har många gånger i mitt liv sänt kärlek och välgångstankar till "förövarna" - hur underligt det än kan låta - eftersom jag personligen enbart tror att jag kan möta mig själv...
Mycket av vår gemensamma upplevelse av att ha blivit utsatta för denna "nidbildsattack/kränkningar etc här på Fb är att mycket energi går till att FÖRKLARA varför vi valt att göra det öppet - alltså INTE låta det tystats ner...Jag tror att vi samtliga är starka personligheter som inte så lätt backar, och jag kan inte själv påsta att min kraft har avtagit på ngt sätt genom denna upplevelse. Men TID går åt till att om och om igen förklara just detta - trots att jag förstår att det ÄR välmenande råd....Jag ser fram emot att följa utvecklingen. Personligen så har hela denna erfarenheten istället gett mig MASSOR av ÖKAD KRAFT och MOTIVATION till "Steg för steg" - vår nystartade förening för nolltolerans av mobbing - på alla plan i samhället. Jag är envis även där - ALLT har ALLTID något gott med sig! Tack Nina Jansdotter, Patricia Mellin Cecilia RockBabe Kärvegård, Elaine Breske Hirscher Ulrika Gabriel mfl mfl.... för att NI är de ni är - stolta starka kvinnor !!! Kram