Beställning á la Attraktionslagen?

För 6-7 år sedan tror jag det var så kom boken "The Secret" ut och fler och fler människor började prata om attraktionslagen, och att vi är magneter som skapar vår egen verklighet beroende på vilka tankar och känslor vi aktiverar och sänder ut. Vi får svar "som vi ropar i skogen" alltså. Själv har jag också sedan slutet på 70-talet fascinerats och blivit "hög" på mental träning och den oerhörda kapacitet vi bär inom oss , att vi verkligen kan skapa likt gudar....

Men - är verkligen den ultimata konsekvensen av denna förståelse detsamma som att t ex lämna in "beställningar" på hur din partner t ex skall vara och se ut? Beställningar där t o m skostorlek, hårfärg,längd, inkomst etc inte undantas i dessa "affirmationslistor".

När jag gick min lärarutbildning i A Course in Miracles på 90-talet och stötte på uttrycket " Du vet inte alltid ditt eget bästa"  upplevde jag det mycket befriande. Men jag anar att många inom "attraktionslagsgebitet" som beställer sitt liv in i minsta detalj på liknande sätt som i "knas"-videon från härliga "Smack the Pony"-tjejgänget här - kan "gå i taket" för ett sådant påstående.

Tror vi dessutom på reinkarnationen och konsekvensen av våra tidigare handlingar bör det innebära att jag kan sitta och affirmera i 10 år om jag skulle vilja, och ändå inte uppnå det jag dvs egot inom mig, tror att jag längtar efter pga att livet och den logik som likt naturlagar som vi alla är delaktiga av, helt enkelt har en annan viktigare och ännu mer utvecklande läxa för mig att klara av. En läxa vars konsekvens och upplevelse inte alltid bara är kul men som likväl är skapad av mig själv, och långt tidigare än denna existens...

Glöms detta perspektiv bort så haltar "Attraktionslagen" rejält. Den kan långt ifrån förklara alla orättvisor eller varför inte resultat uppnås av enbart positiva tankar.

Nej jag vet verkligen inte alltid mitt eget bästa. Den övertygelsen kan som jag ser det istället skapa en begränsning. Jag tror istället på en kraft, eller Livet i sig som något som har långt större visdom än mig själv. Att be om att få samverka med den kraften, att föra ett samtal med den genom en nästan ständig och innerlig "bön" om att få bli ledsagad i att klara av livets utmaningar tror jag ger oss långt större chans till harmoni.