Dröm fram kraften inom dig - steg 1-3

















Jag har gjort om mina drömkurser till enbart endagskurser -och ändrat och utvecklat dem lite grann. Så kuuuul och superinspirerande det känns! Dessa begrepp - smygare, shapeshifters, skuggjägare och drömmare är de fyra "benen" som dessa kursdagar utgår ifrån.

Smyga  
Ett begrepp ur den toltekiska shamanska traditionen som bl a innebär att vi genom att "smyga på oss själva", dvs genom medveten själviakttagelse av våra tankar, handlingar och reaktioner kan genomskåda de program som oftast på ett omedvetet sätt styr oss, och än mer lära oss använda vår fria vilja till att leva närvarande i nuet.

Shapeshifting
Detta begrepp innebär att gå från ett tillstånd till ett annat, att skifta från en form till en annan. Genom att utifrån riktad intention i tankar och känslor kan vi uppnå det vi önskar och fokuserar på. Vi använder kraften i visualisering, fantasin och vår föreställningsförmåga till att skapa i våra liv.

Skuggan
Vår skugga är de  personlighetssidor vi styrs av på en djupt omedveten nivå, och där skuld och skam gör att vi förnekar dessa sidor som vi upplever är i konflikt med den ofta  idealiserade självbild vi har. Eftersom vi inte inser att vi äger dessa sidor själva förnekar vi dem och projicerar ut dem på vår omgivning, som får klä skott för vår egen omedvetenhet. Men genom att erkänna dessa förnekade, "mörka" sidor av oss själva hämtar vi hem mer av vår autenticitet, och inser att vi alla är sammansatta av både konstruktiva och destruktiva personlighetsdrag. Vi startar en stark självacceptansprocess, där frigörelse, förlåtelse och helande blir resultatet.

Drömmandet
Genom att tolka både nattens och dagens drömmar ser vi livet som en spegel av vår aktuella livssituation, och lär oss tolka detta Livets tal till oss. Vi inser att vi "drömmer" hela tiden, och att vi på det sättet skapar vår verklighet utifrån den medvetenhet vi för tillfället äger. Vi har insett att drömmar inte handlar om att sova - utan om att vakna upp till en djupare medvetenhet och ökad klarsyn. Genom att lära oss lyssna till drömkällans ständiga vägledning, och ta den på allvar, inser vi att vi alltid har tillgång till en gratiscoach, som enbart vill oss väl.
Genom att arbeta med dessa fyra teman, genom olika övningar, guidade trummeditationer, drömtrumresor i egna och andras drömmar och genom olika enkla shamanska övningar så stärker vi kraften inom oss. Vi drömmer fram en annan verklighet. 
Upptäckterna från kvantfysiken har gett oss en vetenskaplig bekräftelse på världsbilden som forntida shamaner, mystiker och drömmare haft.  I dessa gamla kulturer har man länge känt till att det finns en plats bortom den ytliga verkligheten där allt är sammankopplat, en plats utanför tiden där alla tider är tillgängliga, och där övertygelsen funnits om att det är vårt medvetande som genererar världar.
 
I den webkurs jag gick för något år sedan för Robert Moss presenterades en mängd spännande tekniker och övningar utifrån hans koncept ”Active dreaming”. Han gör en spännnde syntes av shamanism och de bästa teknikerna av dagens drömarbete liksom klardröms-tekniker. I denna kurs, där han förenade gammal visdom med ny vetenskap, var hans syfte att visa på att vi alla är medborgare i ett multi-dimensionellt universum och där vi genom denna träning kan bli mer närvarande vid skapandet av vår värld och verklighet. Vi kan använda den kunskapen för att skapa harmoni, glädje och helande på många nivåer i vårt vardagsliv.

Ett exempel på det är att vi genom drömresorna reser in i den möjliga framtiden. Varje natt går våra drömmar före vårt vakna själv, och undersöker och utforskar utmaningar och framtida möjligheter. Man kan se detta som en del av vår ”överlevnadsutrustning” som vi kan lära oss använda medvetet. När vi vaknar upp till insikten om att vi drömmer händelser innan de händer i det vanliga livet, kan vi fokusera på och förstärka de positiva upplevelserna, så att vi förändrar vår möjliga framtid till det bättre och blir aktiva medskapare av vårt liv. Vi kan också välja att resa till det förflutna - kanske för att söka helande genom att möta oss själva i en yngre upplaga t ex och vi kan också resa till parallella världar.
 
Just alla dessa spännande begrepp har jag tagit med i mina kurser! Deltagarna kommer t ex att med hjälp av trumman få resa in i en annan deltagares dröm för att sedan presentera sina upplevelser för drömmaren, som förhoppningsvis ytterligare kan tillföra något till sin egen insikt om sin dröm.

Dessutom får deltagarna i små grupper resa - via en drömtrumresa - till en fysisk plats varsom helst i världen som de gemensamt skall mötas på och jämföra var och ens upplevelse - vad som hände och vad man upplevde.
Att sätta sig i kontakt med en historisk person - en konstnär, författare, vetenskapsman eller någon annan som man känner att man vill ha hjälp och råd ifrån - är också en övning vi skall testa att göra.
 
ÅÅÅ vad skoj detta skall bli! Jag ser väldigt mycket fram emot fortsatta drömkursdagar med ett gäng smygare, shapeshifters, skuggjägare och drömmare!
Datum för mina drömkursdagar finns på min hemsida under "Kalendarium". Nu den 17 februari kör jag en i Göteborg, liksom den 24 mars.
 
Varmt, varmt välkomna!