Drömmar, drömarbete, drömliv...










Jag kommer hem ikväll efter ännu en drömworkshop jag lett, denna gång på mysiga Kongelfs Gästgifveri... En av mina jobb-passioner är ju just drömarbete. Och om man som ikväll ännu en gång får bevittna både förvåningen, gjädjen och befrielsen som infinner sig då insikterna dimper ner via drömövningarna, så skapar det såklart enbart ännu mer motivation att fortsätta med denna "mission". I dag var det t ex en dröm som huserat för en person i 30 års tid och som äntligen fick sin förklaring...

Förutom att jag på mina drömkurser går igenom mer traditionella drömtekniker så arbetar jag också med de shamanska perspektivet. Vad är då shamanskt drömarbete? Några exempel på det är:
 
* Vi använder de personliga nattdrömmarna som portaler in i en djupare verklighet. Vi reser tillbaks in i drömscenariot  - både i den egna drömmen och in i andras drömmar - med trummans hjälp, för att förstå mer av drömmen och drömbudskapet, och för att kommunicera direkt med drömsymbolerna. Genom detta inser vi att var och en av oss bör hitta sin egen drömtolkning genom de egna direkta drömupplevelserna, och förstår att drömmens mening finns inuti drömmen själv. Vi tar därmed drömlexikan med en rejäl nypa salt och litar mer till vår egen självständiga direkta upplevelse.

* Vi arbetar med våra drömkumpaner - våra guider, kraftdjur och drömsymboler som dyker upp i våra drömmar och ser dem som värdefulla vägledare vars uppgift är att hjälpa oss att leva mer autentiskt utifrån vår själ - inte vårt ego. Vi vördar dessa hjälpare och stärker och utvecklar kontakten och samarbetet med dem eftersom vi inser att de har tillgång till en kunskap långt visare än vår egen begränsade medvetenhet.

* Vi kan också göra tidsresor och t ex resa bakåt i tiden för att hela smärtsamma minnen och upplevelser. – energiåterhämtning respektive själsbitsåterhämtning.
·       
* Vi vänder oss till drömkällan för att få specifik hjälp med inspiration, kreativitet och lösningar på olika problem. Vi kan om vi vill kontakta människor som levt tidigare här på jorden, för att vända oss till dem och deras specialkunskaper inom olika områden, när vi själva "sitter fast" och behöver hjälp med problem t ex.  Vi inser att vi alltid har tillgång till denna källa av visdom och litar därmed mer och mer till Livet som det är just nu.

* Vi inser värdet av att göra något med drömbudskapet och tar dröminsikterna på allvar så att de hjälper oss att skapa konkret förändring.
 
* Vi har insett att drömmarna ofta är före det vi kallar ”verkligheten” och är därför uppmärksamma på dem för att kunna få möjlighet att kunna förändra för oss icke-önskade livsupplevelser.

* Att leva ett drömliv betyder att man förstår att vi drömmer hela tiden, både på natten och på dagen. Vi drömmer ständigt fram vår verklighet, eftersom vi är skaparen av drömmen, vårt eget liv...

Blir du också nyfiken, så är du såklart varmt välkommen att delta på någon av mina kurser. (I kalendariet på hemsidan noterar jag alla kurstillfällen.) Hör av dig om du har funderingar! Jag håller en drömhelgkurs nu den 10-11 mars i Älmhult t ex - och den 24 mars kör jag en drömkurs i Göteborg.

jag slutar nog aldrig att vara fascinerad över drömmarna och drömspråket! Allt gott och dröm väl!