Drömmar om barn


 
Har du drömt att du glömt att du har ett barn? Eller har du glömt att ge barnet i drömmen mat? Har du förlorat ditt barn eller glömt var du lämnade det? 

Drömmar om barn kan spegla hur du tar hand om dig själv, ditt inre barn. En sida inom oss som vi kanske inte sköter om på det sätt vi borde göra. Men det kan också handla om ett växande projekt eller en ambition och längtan som håller på att utvecklas i vårt liv.
 
Drömmen kan t ex vara så här:
”Jag drömmer att jag går i en korridor och hör ett barn gråta. Jag springer in i rummet varifrån gråten kommer och inser att jag helt har glömt att jag har ett barn och att det svälter och är nära döden. Jag skäms och känner mig hemsk, men är tacksam för att barnet inte har dött. Jag kan ta hand om det nu, det är inte försent…”  
 
När någon delar en dröm som handlar om ett barn tänker jag att det ofta handlar om en aspekt av ett projekt, en idé, något man vill göra eller uppleva i livet. Något som är i en uppstart, i sin linda och därför något skört som man är rädd om. Om du skriver ner drömmen och byter ut ordet ”barn/barnet” i drömmen , mot ord som projekt, syfte eller vision och läser drömmen igen, framstår det ofta tydligare.
 
Drömmarna ger oss en spegling över den aktuella livssituationen, och ger oss vägledning angående sådant som kan vara omedvetet i vårt vakna medvetandetillstånd. Vi kan alltså vara omedvetna om att vi har ett problem men drömmen hjälper oss att uppmärksamma det vi behöver lösa för att vi skall nå upplevelse av hälsa och helhet.
 
En sådan här dröm är för mig en påminnelse om att ta hand om det sårbara, både inom mig och i det yttre, vad gäller sådant jag startat upp och som jag värnar om. Frågan till mig själv blir då hur jag på ett än mer uppmärksamt, aktivt och medvetet sätt kan ta ansvar för detta genom att underlätta och skapa bättre förutsättningar för denna utveckling.
 
Personligen så litar jag mer på de sanningar som levereras genom mina drömmar än vad jag litar på mitt begränsade ego. Drömmarna är verkligen en fantastisk gratiscoach! 
*          *          *          *          *          *          *
Vill du lära dig mer om drömmar? Jag har kontinuerligt kursen "Dröm fram kraften inom dig ",2-dagskurser i tre steg samt erbjuder en 6-månaders e-kurs "Drömskolan" som jag skapat tillsammans med Robert Nilsson en drömterapeut-
kollega. Välkommen in att kika på den hemsidan och läsa vad tidigare elever gett för feedback! www.dromskolan.se