Drömmar som medicin

Använder du dig av dina drömmar som vägledning i ditt liv?

Så här insiktsfullt skriver Robert Moss, som jag är en stor fan av,  i boken "Alla goda ting är tre."

 

"Vi har en personlig läkare som kan ge oss felfria råd när det gäller vårt fysiska, känslomässiga och andliga tillstånd och tala om vad vi behöver för att hålla oss friska. Om vi blir krassliga kan samma läkare ge oss ett recept - och dessutom erbjuda oss starka bilder som kroppen kan använda för självläkning. Den här personliga läkaren är också en healer, terapeut och vän, och arbetar outtröttligt för att bidra till våt välbefinnande. Och fantastiskt nog är läkaren också filmproducent och sätter upp strålande dramaproduktioner som visar oss hur vi kan följa vår egen naturliga väg. Drömläkaren är beredd att göra hembesök när som helst, och du behöver inte betala ett öre. Vem skulle någonsim tacka nej till den här läkarens tjänster och vänskap?"

 

Nej  - det låter ju egentligen inte riktigt klokt att vår omedvetenhet generellt inte alls sätter värde på denne nitiska läkare och nyttjar tjänsterna som så generöst erbjuds.

Men tyvärr är det nog så för många av oss att vi lever likt sömgångare, drivna av scheman och andra människors förväntningar, alldeles för upptagna och stressade för att ta oss tid att lyssna inåt och verkligen påminna oss om vad livet egentligen handlar om...

Under antiken fanns det kring Medelhavet flera hundra drömtempel till Asklepios, läkekonstens gud, ära. Dit vallfärdade människor för att genom drömmen de fick under en natt i dessa tempel, med olika typer av ceremonier, få vägledning just för sitt helande. 

Som jag ser det skulle vi i dessa tider, då så många människor är så förvirrade och inte alls i kontakt med sig själva, ha så mycket att vinna på att öppna oss för denna inre gratiscoach och börja lyssna till - och kanske också samarbeta med denne hjälpare. För, som jag oifta själv säger - alla drömmar vill oss ju alltid väl!