Du kan bara sakna det du inte gett ut!


Du kan bara sakna det du inte gett ut!
Detta var en av de många insiktsfulla meningar jag fastnade för, och som gjorde ett mycket starkt intryck på mig när jag under ett år intensivt studerade A Course In Miracles, under senare delen av 90-talet, då jag gick en lärarutbilning inom detta.

Det gav iallafall mig ytterligare djup och förståelse för att vi verkligen är attraherande magneter allihop, utan undantag. Uttryck som att allt vi möter har vi skapat själva... vårt liv är en spegel...., vi måste själv vara essensen av det vi vill ha mer av i vårt liv etc som jag tidigare stött på, djupnade ännu mer.


För - det är ju precis så jag tror att det fungerar. Och när vi förstått innebörden har vi definitivt utrotat alla eventuella rester av offermentalitet och orättvisetänk. Så det gäller att - om och om igen - påminna oss, så fort vi känner en avsaknad av något i livet och börja bygga upp just precis det vi önskar mer av, inifrån oss själva. Kärlek, tillit, glädje - ja, vad det än är som vi längtar efter så är det vi själva som måste ställa in fokusmagneten på just det, och verkligen vara det vi längtar efter och sända ut och ge ifrån oss just de frekvenserna. Då KAN det bara komma meeeeeeeeeeeer av det!


Tyvärr är det ju så lätt att glömma detta när motgång och svårigheter "drabbar" oss i vardagen. Tidigare svek och besvikelser t ex kan göra att insikten om att det är jag själv som är den djupaste orsaken i mitt liv - och inte de smärtsamma händelserna eller sårande personerna som till synes genom slumpen kommit i min väg, kan kännas väldigt främmande, till och med omöjligt att ta till sig först. Men efter ett otal repriser av samma typ av händelser, relationer och upplevelser då vi börjar tröttna på att lida och må dåligt - då inser vi att det ligger något i denna tanke. Och fr o m då har vi inte lika lätt att glömma vad som är orsaken och vad som är verkan i vårt liv, och som konsekvens har vi istället just börjat ge ut mer av det vi önskar oss!