Enhet - ett nytt perspektiv


Jag har hittat det! Ett parti som jag kan känna mig hemma i - och där mina andliga idéer och min vision om ett verkligt rättvist samhälle som ser till alltets bästa finns. Det är ENHET. Ett parti som startades  och har funnits sedan 1990 - men som jag definitivt tror ligger rätt i tiden NU!!!
Det finns så många människor i vårt eget land som känner sig överkörda, icke-respekterade, lurade, frustrerade, besvikna och utblottade. Och det av ett samhälle och ett system som inte längre klarar av att vara det, som det var ämnat att vara. Ett samhälle som skulle ge individer, natur och miljö den värdiga respekt, omvårdnad, trygghet och tillsyn som borde vara självklart. Ett samhälle som hade sett igenom illusionen om separation. Och där insikten fanns djupt förankrad om att det vi gör mot andra människor, djur och miljö i utnyttjandesyfte  kommer tillbaka till oss själva, likt en bumerang med 100%-ig logisk konsekvens. Det är en naturlag. Så enkelt  - och kanske samtidigt så svårt att ta till oss. Vi är alla delar av en och samma helhet.
 
Istället är det nu - världen över - egot som med kortfristigt pengatänk regerar. Konsekvenserna blir och är förödande. Vi lever verkligen på tillvarons brant. Det är allvarligt. Mycket allvarligt. Och det kokar överallt av frustration och orättvisor.
 
Men vi sysselsätter oss med allsköns underhållning och orkar, vågar och klarar inte av att till fullo se vad som verkligen håller på att ske. Vi lever i dimman, förlamade av illusioner och önsketänkande, och tror lite diffust på att "någon annan" skall rycka ut och ta hand om det hela. Ställa allt till rätta. Men det kommer inte att ske. Vi är själva denna någon. Och det börjar bli väldigt bråttom. Moder Jord skriker och vill få oss att förstå. Att se. Att ta ansvar. Och att agera och välja annorlunda. Ständig ekonomisk tillväxt, överkonsumtion och utnyttjande av resurser - natur och människor - har definitivt gjort sitt.
För mig finns det ett alternativ. Enhet. Där lägger jag min röst och mitt engagemang. Och trots det akuta läget, är jag ändå full av förtröstan vad gäller framtiden. Skrämmande mardrömmar ger oftast de största insikterna! Och den mardröm vi alla befinner oss i nu, har vi möjlighet att hela genom att bidra, var och en. www.enhet.se