Ett namnbyte ur astrologiskt perspektiv...


 
Jag har precis bytt efternamn.
Att byta ett namn bör ju vara något som syns i aspekter till eller från vår Ascendent, då den punkten i våra horoskop har att göra med vår image utåt, hur vi presenterar oss och  visar upp oss utåt. Människan i miljön, och hur hon relaterar till sin omvärld brukar man ju också tillskriva ascendentens betydelse.
 
För min del har detta varit en lång process – med funderingar fram och tillbaks och en lång 6-månaders väntan sedan jag väl tog det definitiva beslutet för ett halvår sedan.
 
Vad har jag då på gång i mitt eget horoskop?
Det senaste året har jag haft Solbåge Ascendenten 45-grader till Pluto. Denna aspekt kan självklart manifestera sig på en mängd sätt, men Pluto har ju oftast en tvingande karaktär, den pressar på och vill omforma,transformera, pånyttföda och låta dött vara just dött. Denna aspekt var exakt i början på detta år och verksam under ett helt år tillbaks.
 
Idag då jag fick beskedet om att namnändringen var klar, så hade jag e x a k t  på bågminuten !!! ( ja min Merkurius i Jungfrun gillar det exakta och vill gärna att astrologin skall fungera så, för att inte hamna i ”flumludd-facket…) solbåge Neptunus 135-grader till Ascendenten. Detta är en kombination som också den är aktiv under ett helt år innan kulmen - som ju skedde just idag - och som självklart också kan manifestera sig på en mängd sätt. Men Neptunus visar ju alltid på vad som är sant eller inte – och frågar om drömmar, värderingar, längtor och visioner fortfarande är intakta. Om inte skapas en upplösning och uppluckring av det som inte längre är hållbart. En upplösning av "den yttre rollen" som för mig blev ett namnbyte, men som också skulle kunna inneböra ökad längtan efer stillhet, tystnad, en miljö som är präglad av mer av det andliga, psykologiska och intuitiva t ex...
Det som är fejk skall bort – allt för att sanning och högre ideal skall komma fram ur dimman. Vi vet också att Neptunus kan spegla besvikelser och sorg, och att upplösning sker på grund av besvikelser och missräkningar av olika slag.
Så var det för mig apropå mitt namnbyte – så den komponenten i mitt beslutsfattande fanns definitivt med sedan ett år tillbaks.
 
Dessutom har jag Saturnus 135 grader till Solen under perioden mars – maj 2018, som bidrar med medvetenhet om begränsningar, avslut och lämnanden, på gott och ont.
 
För min del så känns detta ändå som en häftig period – trots – eller kanske tack vare - det  Plutonskt nödvändiga  och Neptuniskt oklara och bitvis sorgliga. Jag är såklart nyfiken på vad detta kommer att leda til vad gäller förändringar i det yttre för mig framgent. Imorgon har jag iallafall besök av en journalist på GP som kommer att intervjua mig om astrologi. Och mitt nya namn blir då än mer manifesterat utåt via tidningsartikeln. Tack, tack!