Fullmånedags igen


Denna gång, tidigt på lördag eftermiddag, sker fullmånen i Tvillingarnas tecken. Fullmånen är ju i sig ett motsatsförhållande mellan solen och månen som befinner sig mitt emot varandra. Det är solens lyskraft som gör att månen syns och visar sig hel och full.
Psykologisk polarisering
Psykologiskt innebär detta en polarisering, en dragkamp mellan det medvetna och det undermedvetna, mellan den mer viljemässiga, beslutsfattande sidan och de känslomässiga, spontana behoven inom oss. Mannen och kvinnan inom oss, den vuxne och barnet, yang och yin framstår tydligare.
Omedvetet blir medvetet
Icke erkända känslosidor bli förstärkta, synliga och därmed medvetandegjorda. Med fullmåne i detta tecken är det självreflektion som pockar på gällande hur intellektuellt och distanserat vi handskas med känslorna. Pratar vi mer om dem istället för att känna dem? Analyserar vi  behoven mer än vi har den verkliga kontakten med upplevelserna? Är det viktigt för oss att känslomässigt "hålla huvudet kallt", förhålla oss distanserat intelligenta, slagfärdiga och skämtsamma när känslodjupen väl börjar brännas och trycka på? Eller klarar vi av att vara känslomässigt öppna, nyfikna och flexibla utan att just tappa kontakten med våra reaktioner i sig?
Speglar reaktioner
Att använda fullmånetiden  till att spegla sina reaktioner, sina känslor och behov är intressant. Och särskilt tydligt blir det om vi har vetskap om vilket tecken som accentueras och behöver balanseras.
Ha en härlig fullmånehelg! Happy fullmoon!

Välkommen in på min en av mina sidor på Facebook - Astrocoach! https://www.facebook.com/AstrocoachAgnetaOreheim