I nedstigande led

Månen är en symbol för vårt förflutna, vår egen historia... Lever vi endast med fokus på framåt, uppåt, vidare...och sätter mål och planer utan kontakt med våra rötter och den prägling vi på djupet har med oss, så tappar vi kontakten med själva livet. Varje steg framåt bör ha sitt avstamp i det förflutna, missar vi det blir vår livsresa vinglig. Och vårt förflutna, som kräver sitt erkännande, hinner förr eller senare alltid ikapp oss.

 

Känner du dina rötter? Vad har du med dig av din generationsprägling, vad för just du vidare? På vilket sätt lever dina förfäder i och genom dig?
"Medvetenheten om den blodslinje som band samman alla generationer - i det förflutna, idag och i framtiden - skapade en känsla av ansvar när det gällde effekten av en handling längre fram i tidslinjen. När vi återupprättar kontakten till våra förfäder skapas en känsla av kontinuitet och en djupare förståelse av vilka vi är och varifrån vi kommit". Citat ur "I nedstigande led" av Denise Linn.

 

 

Bilden är från hällristningarna i Högsbyn, Dalsland - ett väldigt vackert, magiskt ställe att vara på som jag gärna återvänder till