Kan astrologin avgöra om en person har psykopatdrag?

Otäckt...och mitt ibland oss - narcissistiska personlighets-typer av mindre grad till den allra mest känslokalla beräk-nande, utstuderade psykopat-personligheten.
Text skriven av professor Robert D. Hare och hans forskningsteam, hämtat på www.psykopati.se:
"Psykopaten som hänför oss och visar sig tycka precis som vi, ha samma värderingar, samma intressen, smak och vanor visar plötsligt upp en helt annan sida. Vi har då förbrukats, eller kanske helt snärjts i psykopatens nät. Är det en impulsiv kovändning? Nej, det är bara den sanna sidan som psykopaten visar fram när den inte längre behöver döljas för att utnyttja oss! Den snälle trevlige personen som plötsligt svänger om och avslöjar sig som en sadist, skoningslös bedragare, våldtäktsman eller mördare gav inte efter för impulser. Det var bara den nödvändiga förklädnaden som kastades av.Slutsatsen: Det impulsiva som vi ser är inget annat än den ena halvan av den fulla sanningen. "

Nej man kan INTE avgöra det ur ett horoskop, där syns ju aldrig moralen eller medvetenhetsnivån. Skulle så vara så hade vi totalt fastlagda "öden" -inget utrymme för positiv förändring skulle då vara möjlig överhuvudtaget - men eftersom allt existerar i ett A-resp B-uttryck så kan man givetvis få viss uppbackninga av sina aningar i ett horoskop, dock utan att kunna döma med säkerhet.
* Den kyliga, känslokalla sidan- en person som är extremt stress- och kaos-tålig t ex "med nerver av stål", ett "isberg" i tuffa situationer som är rätt typiskt, kan synas.
* Mottagligheten och "känsligheten" dvs förmågan att hitta offrets "svaga punkt" liksom förmågan att vara en skicklig domptör och skådespelare, bör finnas där.
* Den manipulativa viljan, vanan att få igenom sin vilja - och därmed starka reaktioner om denna vilja blir ifrågasatt, hindrad eller avslöjad.
*Oberarbetade trauman i det förflutna som förnekas eller icke erkänns - kan också synas. En stark utanför-eller ensamhetskänsla som aldrig tillräckligt erkänns utan just därför tar sig destruktiva uttryck i sätt att behandla/utnyttja andra människor.

Detta nämner jag utifrån de horoskop jag studerat under åren på olika extrema förbrytare, kriminella och personer i chefs-ställningar med dessa personlighetsdrag. Och för att kunna avslöja utstuderad psykopati - av olika grad - och veta att det är dags att avbryta kontakten så tror jag att intuitionen i "offret" måste vara extremt hög och förfinad, om man inte skall bli ännu ett byte....På ett sätt kan man nog uttrycka det så att man måste ha "psykopat"-tänket i sig själv för att kunna avslöja det snabbare. Astrologiskt kan man nog också se det som att man skulle ha störst chans att snabbare få varningsklockorna att ringa om man har en hel del av Pluto - eller Skorpionenergin inom sig dvs just den energi som är bra på att avslöja osanningar och allt som är fördolt och hemlighållet. Det är väl också en paralell till de som lyckas att avslöja tunga förbrytare och jobbar "undercover" - trots att de befinner sig på helt olika sidor moral- och medvetenhetsnivå. Att definitivt lita på de subtila signalerna och inte sopa någonting under mattan. Ju mer illusioner- och egna oläkta sår vi har, desto större är givetvis chansen att inte bara "ramla på", utan också dessutom fastna med och bli mer och mer "invaderad" av en sådan här personlighetstyp. Begreppet "kaka söker maka" tror jag fungerar även i detta resonemang.

Ja, det är rejält skrämmmande - och det sägs också i litteraturen att den enda möjligheten att "nå" en sådan personlighet i någon form av behandling, är när vederbörande hamnar i en depression, då gardet sänks. Men den behandlingen tror jag att det är bäst att inse att man definitivt inte skall ge sig på för egen del om denna personlighetstyp kommer i ens väg. Självbilden och den egna stoltheten spelar en viktig roll här. Finns det tillräckligt av den varan så går det snabbare att förstå att det är lämna och avsluta kontakten som gäller. För flera år sedan så hörde jag någon klok person som sade att ju fler själsligen friska kvinnor det finns desto färre kvinnor finns det kvar för psykopaterna - det är enligt undersökningar övervägande män- att utse till byten. Den tanken stärker också min övertygelse.

.Men - jag kan ändå inte låt bli att tänka att under allt detta hemska, extremt egoistiska och vedervärdiga beteende och uppträdande - så är det ett djupt tragiskt människoöde med avgrundsdjupa oläkta sår från det förflutna som skapar en sådan "människa".