Kollektiv planet-lägeskoll...

I nuläget är detta lite av den energi som är igång och som speglas av himlakropparna.
 
Merkurius tillbaka i sin avslöjarposition
Idag spatserar Merkurius - planeten för kommunikation, tal och skrift tillbaka in i Skorpionens tecken igen och huserar där de närmsta 3 veckorna. Att då rent intellektuellt bejaka "under-ytan"- intressen och avslöja vad som finns fördolt i all slags kommunikation kan vara en bland många yttringar för att följa med på energin. Vi har ett behov av att än mer gå till botten och vara mer svart-vita och tydliga i vår kommunikation med andra. Inget mesande!

Mars och Plutokonjunktion i  sega målmedvetna Stenbocken
Aspekten mellan Mars och Pluto trappas upp och blir exakt sent den 10 november. Maktkamper och kontroll spelar alltid en roll då detta planetpar är aktivt. Så vem har kontrollen? Vem är manipulatören? Naturligtvis bör vi se på vårt eget agerande först och främst, men också vara uppmärksamma på den subtila, "hemliga" viljan vi kan bli utsatta för. Även här behövs raka puckar och oräddhet för att avslöja mörkret. Det är en extrem energi som definitivt inte skall hållas tillbaka då konsekvenserna ofta blir påtagliga och destruktiva. Att transformera viljan och aggressiviteten, att få ännu en chans att pånyttföda, rena och hela "viljeenergin", både kollektivt och individuellt handlar den konstruktiva sidan om.

Uranus-Pluto - bakomlliggande starkt inflytande  2012-2015
En aspekt mellan Mars och Pluto är i sig inte ovanlig - men att den nu är mer intressant är att den laddar det som redan finns på gång mellan 2012- 2015 - kvadraturen, ett spänningsförhållande, mellan Uranus - frihet, självständighet - och Pluto - makt, inflytande. I mitten av december kommer den att för sjätte gången vara exakt. Jag har på min Facebooksida "Astrocoach" skrivit ett flertal gånger om betydelsen av denna utmanade aspekt och vad den innebär kollektivt av transfomerande frihetsbegrepp, tvingande revolution och extrem frihetskamp. Vi får se om Mars, krigsguden denna gång aktiverar denna underliggande energi konstruktivt eller destruktivt..
https://www.facebook.com/AstrocoachAgnetaOreheim.