Let your light shine!!!


Idag är det söndag. Sun-day. solens dag. Veckans alla dagar symboliserar flera av de planeter vi som astrologer använder oss av för att ställa ett horoskop. Just solen står för det tecken vi säger att vi "är" när vi säger att "Jag är Tvilling", "Jag är Oxe" t ex. Och för att ställa ett fullständigt horoskop så behöver man titta på alla planeter och punkter i ett horoskop som kan vara utplacerade i flera av de andra tecknen än enbart det som gäller för vårt Soltecken. Så - ja! -vi är verkligen sammansatta - och Soltecknet är långtifrån allt i ett horoskop. För hur det än är så delar ju vi alla Soltecken placering med c:a en tolftedel av jordens befolkning.....Ändå drog jag nog till det när jag i en radiointervju för flera år sedan sade att Soltecknet kunde liknas vid vårt skonummer... Jag ville ta död på den alltför starka och ensidiga identifieringen på just Soltecknet - och jag minns att studioredaktionen fick sig ett gott skratt...
Men även om jag själv inte alltför mycket upphåller mig i tolkningen av Solen i tecken så är det andra spännande saker som Solen i våra horoskop står för. Några av dessa är:
Självkänsla och självförtroende.
Även om detta är två helt olika saker kan vi genom att studera solens position få tips och råd om hur just dessa områden bäst stärks och utvecklas. Antar vi inte dessa utmaningar kommer vi att dras med ett självförtroende som aldrig när sin fulla potential.

Beslutsfattandet dvs förhållandet till din egen inre - och yttre auktoritet samt hur din maskulina beslutsfattande sida fungerar. Oavsett om vi är män eller kvinnor bör vi ha kontakt med denna del inom oss, på ett balanserat sätt, för att kunna fungera fullt ut. Om du fortfarande går i "pappas fotspår" så bör det betyda att du oxå dansar efter andra auktoriteters pipa. Lärare, överordnade, chefer etc får statuera ställföreträdande fadersfigurer och har överdrivet inflytande på dig så länge du inte uttrycker din egen kraft dvs tar dina egna beslut .
Vitaliteten. Nej även om man inte som astrolog, med säkerhet kan göra utsagor om någons hälsotillstånd så påverkas ändock den grundläggande vitaliteten av hur det står till med bägge dessa Solområden - självkänsla/självförtroende  - och kontakten, eller icke-kontakten, med den inre auktoriteten. Så - ju mer vi jobbar på med att stärka dessa områden desto mer kommer vi att kunna hjälpa oss själva med att - Let our light shine!!!