Månen - känslomässig näring på flera nivåer

Månen är en av de viktigaste delarna i vårt horoskop. Denna himlakropp har bl a att göra med det känslomässiga välmåendet, hur vi reagerar och fungerar känslomässigt. Den speglar ofta också vår egen historia, det vi bär med oss från det förflutna. Det är en viktig del av oss som speglas och ständigt aktiveras i våra relationer, ofta på ett omedvetet plan. Månen står ofta för automatiska, oreflekterade reaktioner. Och det är ju ofta dessa som om och om igen "ställer till det för oss", då vi utan fullt medveten själviakttagelse bara reagerar direkt och "går igång" och trillar dit på vanemässiga reaktionsmönster, utan att egentligen se eller förstå det själva.

 

Månen har dessutom att göra med näring - fysiskt och psykiskt - eftersom denna himlakropp generellt förknippas med moderskap, den egna modern och barndomen. Yrkesgrupper som är kopplade till den sortens näring kan vara omhändertagare, vårdare av olika slag, kockar, näringsterapeuter t ex.

Allt har en A- och en B-sida...En alltför stor upptagenhet av just dessa områden - mat och näring i olika varianter- med under- eller övervikt, "matnojjor", slaviskt renlevnads- eller hälsobeteende, överdrivet terapeutiserande eller "hönsmamma"-beteende etc - kanske i botten har att göra med en destruktiv relation till modern - som ett sätt att försöka hantera och kompensera det som inte blev ordentligt tillfredställt i barndomen...
Att läka det inre barnet och se till att det får sitt erkännande, oavsett vår fysiska ålder, är något som just Månen inom oss har som ett bland flera budskap till oss.