Mörkermånetid - och dödstema i våra drömmar

Mörkermånetid - en tid i måncykelfasen som innebär att släppa, lämna och befria oss från känslomässigt bagage. En tid som är förknippad med "död" - och som ofta kan speglas i nattens drömmar.
Kanske blir man rädd då man drömmer om att någon närstående dör i ens drömmar och tror att det med nödvändighet också måste hända. Ofta så är denna typ av drömmar istället symboliska. Fundera t ex på vad i relationen till den personen det är som kanske är på väg att dö. Kanske är det en ny fas i er relation, en ny attityd eller kanske en känsla gentemot den personen som nu dör, en besvikelse eventuellt, och som därför innebär ett lämnande psykiskt, eller kanske också på ett fysiskt plan.
Fundera också på vad den personen symboliserar inom dig själv och vad det kan vara för del inom dig själv som du lämnar, som nu "dör". När vi växer så är det ofrånkomligt att inre lämnanden också står i relation till yttre lämnanden. Vi slänger av oss gamla psykologiska kostymer för att växa vidare och bli mer av oss själva.