Midvintertid och nymåne - tid för avslut och omstart


I år inträder vintersolstånd och nymåne nästan exakt, med bara 2 timmars mellanrum. Det sker tidigt natten till måndag, och blir därmed en extra kraftfull Midvinter-högtid.

Årets längsta natt
Det är årets längsta natt, då solen står som allra lägst. Mörkret har nått sin kulmen och vi firar ljusets återkomst då årshjulet ännu en gång vänder och dagarna från och med nu blir ljusare.
Det är en tid att röra sig framåt in i det nya. En utmärkt tid att lämna och säga farväl till det uttjänta, det som gjort sitt och det vi inte längre har användning för, och samtidigt förankra nya mål framåt. Släpp taget ordentligt om ånger, besvikelser och missnöje du mött under året, nu är det dags för nya möjligheter och nya satsningar!

En midvinterceremoni
Att göra en egen ceremoni då vi går in i oss själva, känner efter och hämtar upp det vi mest av allt upplever att vi behöver släppa är vi betjänta av. Vi kan t ex skriva ned det vi vill lämna på en bit papper och bränna upp det, en enkel handling som hjälper oss att bli av med den gamla energin för att sedan ”sätta” ny intention för det nya året. Nymånen i ambitiösa och målmedvetna Stenbockens tecken hjälper oss också att med sin energi, sätta tydliga framtidsvisioner.
”We look towards the promise of spring,
and make our plans för New Year to bring,
with  joy in our hearts as the old year departs."
Ur ”Winter Solstice prayer”

Njut en häftig och magisk Midvintertid!

Välkommen att följa mina sidor på Facebook:
https://www.facebook.com/AgnetaOreheimforkrafteninomdig

https://www.facebook.com/AstrocoachAgnetaOreheim