Om att vara orsak till vårt eget horoskop,vårt liv, vårt öde...

Horoskopet- och astrologin - är en fantastisk väg att ”se” oss själva. Vi kan se det som att vi får tillgång till noterna till ett vackert musikstycke, eller receptet på det mest läckra bakverk. Och musikstycket eller bakverket i varande, de blivande skapelserna - är vi själva. Det är vår personlighet som under vårt liv har ansvaret att skapa det. Och det är ett KUUUL och fascinerande skapande!. Naturligtvis anser jag att det förhåller sig så här – när jag ägnar den mesta tiden av mitt jobb åt att just möta astrologiklienter….
 
Men – nope! – för dig som kanske inte vet så mycket om ämnet - det handlar inte om några flumme-mystiska ”energier” eller krafter som ”påverkar” oss. Inte heller något som bara blir, händer eller sker av sig självt... Hur var det med offerkoftan? Nä, den finns inte i astrologins värd heller – oavsett om vi fokuserar på karaktärshoroskop/personligheten eller ett årshoroskop – som speglar de utmaningar vi kommer att gå igenom under ett år.
Jag delar en 100%-igt fast övertygelse om att vi enbart – och det är ju inte alltid så bara… - kan möta oss själva. Kanske är vi ändå mer benägna att ta till oss den övertygelsen då vi har flyt och en stinn plånbok. Men jag tror att ändå att allt speglar oss, alltid… Och där ges det oss alltså ingen chans att skylla några planeter för taskig barndom, tuff nusituation eller dålig karma. Men skuld och skam – ”är det mitt fel att
...” osv hör inte hemma i resonemanget heller Då har vi fått det om bakfoten!  We do our best – all of us…. Och genom det tuffa lär vi oss. Förhoppningsvis! Och bättre kan det bli. Dag efter dag, liv efter liv. Och jag är övertygad om att vårt nu, oavsett vad det innehåller, är det bästa för oss. I längden.
 
Visst kan det te sig som att händelser och skeenden kommer utifrån, men den verkliga orsaken ligger aldrig i det yttre...  Men vitsen med att välja en sådan här livsinställning, och samtidigt använda astrologin till att ännu lite klarare ”se” på oss själva i denna inkarnation – dvs ta ”tempen” på vad jag skapat som är schysst och vad jag slarvat med sedan tidigare - är att se hur vi kan hitta kraften inom oss.  Att ännu mer och ännu snabbare hitta entusiasm, livsmod och massor av glädje. Och det tycker inte jag är så dåligt!  
 
Så för mitt vidkommande anser jag inte att astrologin platsar i ”spådomsbranschen” - snarare borde den vara hemmahörande på HR-avdelningar på företag som insett att rätt man på rätt plats är hållbarhet och vinst för företaget, liksom inom olika terapeutiska och ansvarskännande ”personlig-utveckling”-branscher .Och dit kommer den – med all säkerhet - då vanföreställningar och vidskepelse kring ämnet dunstat. Deeet blir skoj!

*          *          *          *          *          *          *
Är du intresserad av att få veta mer om ditt eget horoskop och får reda på vad planeterna speglar för behov, krafter och utmaningar i dig och ditt liv? Välkommen in och kika på min hemsida - på astrologisidan under de olika flikarna - för att kika på hur jag ser på astrologin, vilka horoskopkonsultationer jag erbjuder, priser etc. www.agnetaoreheim.se/astrologi