Planeten Mars - hjälten och hjältinnan inom oss.


Vilken sorts fighter är du? 
I skrivande stund lämnar planeten Mars - symbolen för självhävdelse, vilja och kamp - Vädurens aktiva, pådrivande tecken där den sägs ”höra hemma” och träder in i Oxens envisa, sega och uthålliga tecken.
Men Mars hör naturligtvis hemma överallt! Det finns inget ”bättre" eller ”sämre" i astrologins värld, som jag ser det. Det handlar mer om hur vi själva hanterar utmaningarna. Allt har samma möjlighet att uttryckas -  på ett konstruktivt eller destruktivt sätt. Det är vi som individer som avgör vilken sida som manifesteras - inte planetpositionerna!
Mars - området för självhävdelsen
Alla har vi Mars placerad någonstans i våra horoskop. Denna planet kan ge en indikation om vad, på vilket sätt och inom vilka områden som vår självhävdelse och vilja - vår ”kamp” bör ske. Marspositionen - i tecken och även kopplat till de andra planeterna - ger också en indikation om hur jag behöver gå tillväga för att lyckas med mina erövringar, och vad scenerna för min vilja och ”genomdrivarlust” kan handla om. Mars symboliserar även vår aggressivitet, sexualitet och vilja - vår förmåga att på olika sätt hävda oss. Varje tecken som denna planet befinner sig i visar på just det området som individens vilja uttrycks genom. 
Några exempel på olika Marspositioner:
Mars i Tvillingarna.  Här kan scenen för självhävdelsen handla om olika kommunikativa sammanhang t ex. Mycket energi läggs på att driva igenom sin vilja  i debatter och diskussioner och att skapa intellektuella och sociala sammanhang. Att få hävda sig på många sätt är också viktigt, då mångsysslandet är en självklarhet. Den negativa sidan kan bli flexibilitetens baksida - splittring och brist på viljefokus.
Mars i Kräftan kan handla om  att på olika sätt driva känslo- och vårdengagemang. Hemmets  och familjens angelägenheter kan vara drivmedlet för aktiviteten, och utan det känslomässiga engagemanget blir det oftast inte mycket uträttat. Initiativ till trygghet och säkerhet på det emotionella planet är i fokus för agerandet. Viljan kan i negativ bemärkelse uttryckas på ett lynnigt och oförutsägbart sätt pga känslostyrningen.
Mars i Lejonet vill gärna vara den som tar initiativen och bestämmer. Självhävdelsen sker ofta på ett självmedvetet, stolt och ”storslaget” sätt. Att kämpa sig till en centralposition, en plats i centrum är självklart. Viljestyrka och helhjärtat kamp är denne fighters självklara stil. Den negativa sidan kan handla om sårad stolthet och melodramatiska handlingar om den egna  viljan stöter på patrull.
Mars i Vågen är en äkta fredskämpe - där initiativ tas för balans, rättvisa och jämkning. Harmoniskt samarbete är viktigt och viljan drivs igenom med vänlighet och smidigt agerande. En kamp för det vackra, sköna och estetiska är centralt, där färg, form och stil synkroniseras. B-sidan kan innebära  konflikträdsla och obeslutsamhet -  en konsekvens av diplomatviljan - liksom en ovilja att ta tag i ”smutsjobbet”.
Mars är hjälten och hjältinnan inom oss alla - vilka heroiska handlingar blir dina? Horoskopet visar vägen! 
Välkommen att följa mina sidor på Facebook:
https://www.facebook.com/AgnetaOreheimforkrafteninomdig

https://www.facebook.com/AstrocoachAgnetaOreheim