Quantum dreaming – om att medvetet drömma i flera världar och dimensioner.


.
Upptäckterna från kvantfysiken har gett oss en vetenskaplig bekräftelse på världsbilden som forntida shamaner, mystiker och drömmare haft.  I dessa gamla kulturer har man länge känt till att det finns en plats bortom den ytliga verkligheten där allt är sammankopplat, en plats utanför tiden där alla tider är tillgängliga, och där övertygelsen funnits om att det är vårt medvetande som genererar världar.
 
I den webkurs jag gick för ett år sedan för Robert Moss presenterades en mängd spännande tekniker och övningar utifrån hans koncept ”Active dreaming”. Han gör en syntes av shamanism och de bästa teknikerna av dagens drömarbete liksom klardröms-tekniker.

I denna kurs, där han förenade gammal visdom med ny vetenskap, var hans syfte att visa på att vi alla är medborgare i ett multi-dimensionellt universum och där vi genom denna träning kan bli mer närvarande vid skapandet av vår värld och verklighet. Vi kan använda den kunskapen för att skapa harmoni, glädje och helande på många nivåer i vårt vardagsliv.
 
Ett exempel på det är att vi genom drömresorna reser in i den möjliga framtiden. Varje natt går våra drömmar före vårt vakna själv, och undersöker och utforskar utmaningar och framtida möjligheter. Man kan se detta som en del av vår ”överlevnadsutrustning” som vi kan lära oss använda medvetet. När vi vaknar upp till insikten om att vi drömmer händelser innan de händer i det vanliga livet, kan vi fokusera på och förstärka de positiva upplevelserna, så att vi förändrar vår möjliga framtid till det bättre och blir aktiva medskapare av vårt liv. Vi kan också välja att resa till det förflutna - kanske för att söka helande genom att möta oss själva i en yngre upplaga t ex och vi kan också resa till parallella världar.
 
Nästa söndag, den 9 juli, skall jag delta på Hasse Nyanders sommarandakt och berätta lite om just dessa begrepp.
Under denna föreläsning kommer deltagarna t ex att med hjälp av trumman få resa in i en annan deltagares dröm för att sedan presentera sina upplevelser för drömmaren, som förhoppningsvis ytterligare kan tillföra något till sin egen insikt om sin dröm.
Dessutom skall deltagarna i små grupper få resa till en plats de gemensamt skall mötas på och jämföra var och ens upplevelse - vad som hände och vad man upplevde. Även den övningen sker som en drömtrumresa.
Att sätta sig i kontakt med en historisk person - en konstnär, författare, vetenskapsman eller någon annan som man känner att man vill ha hjälp och råd ifrån - är också en övning vi skall testa att göra.
 
Varmt välkommen till en stunds kvantdrömmande!
 
 *          *          *          *          *          *          *
Vill du lära dig mer om drömmar? Jag har kontinuerligt kursen "Dröm fram kraften inom dig ", 2-dagskurser i tre steg samt erbjuder en 6-månaders e-kurs "Drömskolan" som jag skapat tillsammans med Robert Nilsson en drömterapeut-kollega. Välkommen in att kika på den hemsidan och läsa vad tidigare elever gett för feedback! www.dromskolan.se