Relationer, samarbeten - och astrologi.

Astrologin kan aldrig visa på vad som exakt kommer att ske - men däremot vad det är för "energier" på gång - och det gäller naturligtvis i relatoner också. Eftersom jag har hållit på så länge med astrologin så tenderar jag att lita mer till horoskopet, som den spegel den är - än att enbart stanna vid egna föreställningar, önsketänkande och ibland  illusioner. Just de utmaningar jag "sett" brukar efter ett tag alltid visa sig - frågan är bara på vilket sätt, eftersom uttrycket - konstruktivt eller destruktivt - aldrig helt kan förutsägas...

I olika relationer så måste bägge parter vara med på och erkänna den energi som är på gång mellan parterna. Om en av dem förnekar, motarbetar eller på annat sätt undviker ansvar för relationen/ samarbetet - kan det bara gå på ett sätt. Det blir inte ett bra samarbete.

En klassiskt exempel är kvadraturaspekten mellan Mars - och Pluto som C G Jung och Freud hade. Freud hade ju sett Jung som sin efterträdare - men Jung hade sin egen integritet och idéer som i mångt och mycket motsatte sig Freuds syn på det omedvetna, drömmar etc. En maktkamp mellan dem - som också är en av manifestationerna av denna planetkombination - utvecklades och en brytning mellan dem blev till slut ett faktum.
Jag har personligen sett denna planetkombination i några relationer/samarbeten jag haft, och självklart fått "svart - på - vitt"  vad jag/vi måste hantera om samarbetet skall kunna resultera i något bra. I något fall har den positiva sidan kunnat manifesteras - en kamp för att avslöja det fördolda/hemligheter t ex - men jag har oxå upplevt den negativa sidan och dragit mig ur då jag upplevt att en fördold agenda/vilja har funnits i relationen.

Oavsett utgången i relationen/samarbetet så visar astrologin exakt vad som måste erkännas från bägge parter om energin skall kunna uttryckas konstruktivt... Och vi får heller aldrig glömma att vi i varenda möte i första hand har ett möte med oss själva. Det är aldrig en slump  vilka vi träffar, och vi är aldrig några offer. Vi får exakt det vi skall ha - och lära oss!