"Return to spirit" - och synkroniciteter...

Varje gång jag blir medveten om dem - de meningsfulla sammanträffandena, som C G Jung kallade dem - så känns livet än mer fascinerande...
I somras så deltog jag på en veckas shamankurs för Jonathan Horwitz, "Return to spirit". På den första kurskvällens healingtrumresa hade jag satt intentionen att förstå innebörden av de exem jag hade fått tillbaka tidigare under sommaren. De bilder jag då fick till mig visade bl a något som jag associerade till 2 lungor. Vid utesittningen som jag gjorde ensam i skogen under en natt den veckan, dök samma bild också upp. Denna gång som en tydlig bild som framträdde i ett träd framför mig. Och vid den avslutande och sista övningen vi gjorde, då vi "reste" för att hitta en "blessing" att delge en person i cirkeln och sedan leverera en gåva till denne - så fick jag tillsammans med min "blessing" ett smycke  gjort av snäckskal - i form av 2 lungor....(Det är också det smycket som är på bilden.)
Detta var 3 starka upplevelser som för mig inte är någon slump. Jag började associera till bilden av just lungor som ju verkade vara det jag skulle förstå, och också den koppling till lungproblem och lungsjukdomar som jag vet har att göra med sorg. Under den första trumresan hade jag också fått minnesbilder av svek och smärtsamma kärleksupplevelser. Så det verkade mycket logiskt att återkomsten av exemen innebar utmaningen och möjligheten att hela ännu en nivå av sorg, ett arbete jag också fortsatt med sedan dess.
 
Dessa "meningsfulla sammanträffanden" gör mig vördnadsfullt påmind om att under ytan på den vanliga, manifesta verkligheten finns en djupare verklighet där är allt levande, medvetet och besjälat och dessutom fyller en bestämd, logisk funktion. Synkroniciteterna hjälper oss att inse att de annars så tydliga skillnaderna mellan inre och yttre, fysiskt och psykiskt,  inte är självklara. De verkar vara länkade i en väv långt mer sammansatt och komplex än vi kan greppa, och där försök till avfärdande med hjälp av begrepp som "slumpen" inte håller. Vi anar istället en mening, en närvaro av en osynlig och välvillig support.  

Genom att på olika sätt "stilla oss" och medvetet göra oss uppmärksamma på denna bakomliggande värld, kan vi få hjälp med att komma i kontakt med denna vägledning och dra nytta av den. Då öppnar vi oss för det språk, det tal som försöker meddela sig med oss.