Revolution och Uppenbarelser

Revolution och Uppenbarelser - en tid av förnyelse, tvingande uppvaknanden och reformer.
Mellan åren 2012 och 2015 går planeterna Uranus och Pluto i sk kvadratur sju gånger. Deras cykler är på 138 år och sist de "samarbetade" var i mitten på 60-talet. Det var en tid i protester mot Vietnamkriget och mot stora multinationella företag som utnyttjade sin makt hänsysnlöst. Solidaritet var ett ord som myntades, liksom "Love, peace and understanding". Flower-power-rörelsen och hippiekulturen innebar bl a experimenterande med droger, sex, musik och andlighet. Samma anda och grundläggande ideal, om än inte i exakt samma tappning, är vi alltså mitt upp i nu under dessa år. Vi bör se en koppling till just de rörelser, initiativ och värderingar som var på gång då.
Ett nyckelord för dess två extremt "tuffa" planeter är "tvingande frigörelse" - och det lär vi få uppleva på många plan. Oroligheter, extrema politiska reformer, omstörtande verksamheter, akuta kriser och revolt mot auktoritära, elitistiska maktstyren.
Naturligtvis kommer vi att känna av detta på det personliga planet också. Ju mer vi har i våra egna horoskop som aktiveras av dessa planeter desto mer kommer vi att bli "bärare" av denna energi som individer. Pluto är tvingande till sin karaktär och driver/pressar fram sådant som inte är i enlighet med sann frihet. Extremt motstånd kan givetvis infinna sig även på det personliga planet innan pånyttfödelsen och död av det gamla kan inträda.
Det som vi som individer kan fundera på speglat av dessa planetbudskap är: Hur använder jag min makt, mitt inflytande? Helande eller egoistiskt raserande? Öppet eller hemligt/manipulativt? Och kan jag konsten att släppa det gamla, traditionella och följa med på verkligt nytänkande? Bejakar jag min individualitet och självständighet ordentligt, även om det innebär att jag måste släppa taget om min gamla världsbild?
Att på ett individuellt plan göra motstånd mot detta skapar oerhörda spänningar, frustrationer och tillstånd av ökad stress. Den 20 maj i år så är dessa planeter i ett exakt spänningstillstånd igen - och vi lär få se en upptrappning av skeenden fram tills dess. En spännande och mycket utmanande tid onekligen - som vi befinner oss mitt upp i!