Runor, sejd och heliga riter...

Jag älskar verkligen att få bekräftelse på att allt hänger samman, att allt verkligen är en livsväv där inget någonsin sker av en slump eller utan mening...Kommer hem från vackra Österlentrakter och en givande helgkurs - "Runor, sejd och heliga riter", med Jörgen Eriksson och Sejdman Kluve som kursledare.
 
Förutom att kursen handlade om nordisk shamanism och en hel del om den nordiska mytologin, låg ett stort fokus på runor. Jag stötte på runorna för många år sedan och har "nosat" lite på dem själv under åren - men denna kurs gav mig en mycket djupare förståelse... En betydelsen av runor t ex är "hemlig viskning"... Det är just den kommunikationen - som i vardagens stoj knappt är hörbar, och som är så lätt att missa i det ofta alltför uppskruvade tempot - som runorna kan utgöra ett verktyg vad gäller att hjälpa oss att få fatt i, och ta lärdom av just denna kommuni-kation.

Ett exempel från några timmars utesittning på söndagen var att "Lagu"-runan förmedlade sitt budskap till mig, till den fråga jag hade ställt. Det var dessutom en runa som dessutom färgade andra övningar vi gjorde gemensamt och insikter vi gavs. Den runan har med månen, vatten , intuition, sömn och känslor att göra bl a - dvs det som jag som astrolog förknippar med just Månens himlakropp och dess betydelse. Jag fick också under helgen under en trumresa till Nornorna - de tre ödesgudinnorna Urd, Verdandi och Skuld - tydliga instruktioner att införliva runorna i mitt dagliga klientarbete. Och självklart lyssnar jag och tar till mig det - och ser fram emot den utvecklingen! Så nu är det lite "plugga runor" som gäller - även om run-insikten mest kommer av att praktisera och vrkligen uppleva kopplingen själv tror jag. Spännande hursomhelst!