Saturnus i Stenbocken-ingen tid för quick fix.


.
 
Tidigt på morgonen den 20 december så går planeten Saturnus in i Stenbockens tecken, det tecken där den ”hör hemma”. Den kommer att befinna sig här fram till december 2020. (Förutom från slutet av mars till juli 2020) Det tar mellan 28-30 år för dess vandring genom alla stjärntecken, och varje teckenposition har sitt specifika kollektiva budskap. Dem av oss som får Saturnus kopplad  till några av de personliga punkterna – Ascendenten (yttre roll, miljö), Mc (yrkesroll), Solen och Månen – eller andra planeter, kommer att känna av detta i högre grad, mer än enbart den kollektiva ”påverkan”.
 
Av de klassiska planeterna i horoskopet så är denna planet den sista vi kan se från jorden med blotta ögat. Den representerar också därför gränser, restriktioner, regler, ramar och strukturer, och är även en symbol för mål och ambitioner. Att alltid ambitiöst och karaktärsfast sträva efter att övervinna gränserna, kan dock leda till Saturnus negativa sida – övermänskliga krav och självtvivel genom oförmåga eller ovilja att prioritera, bygga upp och ta en sak i taget..
 
Denna planet är kopplad till att lära sig handskas med tiden. Detta är Kronos - Tidens Gud. Det här kan upplevas vara en riktig tuffing, hård men rättvis, som ständigt påminner oss om ansvarstagande och kopplingen mellan orsak och verkan.  Saturnus nöjer sig inte med enbart ”positivt tänkande”, grunda kunskaper eller quick fix- lösningar. Här krävs uthålligt och seriöst arbete där motivationen alltid behöver vara starkare än motståndet. Det inom new age-rörelsen så populära uttrycket ”går det lätt så är det rätt” platsar inte alls hos Saturnus, som istället gillar målmedvetenhet, mognad, erfarenhet, realism och fötterna på jorden.
 
Oförmågan att handskas med motstånd och förseningar t ex då saker inte utvecklas i den takt egot inom oss önskar, kan då ge ett tungsinne och orsaka tvivel, men hänger alltså ihop med bristen på viljan att samarbeta med tiden. Att ständigt ha tillit till utvecklingen oavsett hur mycket tidsåtgång, träning, fokus och hårt arbete som krävs är vad Saturnus vill lära oss. När vi insett det lockar inte genvägar längre eftersom vi insett att det enbart leder till bakläxor och ytterligare för-seningar.
 
Eftersom Saturnus nu befinner sig i Stenbocken, sitt eget domän, så kommer vi att märka av än mer av dessa konsekvenser, både på ett individuellt och kollektivt plan. Det som inte byggs, eller har byggts på genuint kvalitetsarbete uppdagas, och får utifrån orsak och verkan stå sitt kast. Men det som istället vuxit ur gediget och disciplinerat arbete kan nå ytterligare höjder, som t o m manifesteras till än starkare och än mer befästa positioner.
 
Under dessa tre år har vi nytta av att välja tillit oavsett hur nusituationen ser ut. Då ges det oss också möjlighet att djupare förstå det som ACIM kallar att handskas med ”den vikarierande verkligheten” och att inte enbart ”se” med kroppens ögon. Vi är betjänta av långsiktigt, strategiskt agerande och att lära oss hylla ”långsamhetens lov”. Som Stenbocksgeten som oförtrutet klättrar i bergen, bör vi ha fokus på målet där uppe och veta att vi alltid kommer att nå målsnöret – förr eller senare.
*          *          *          *          *          *          *
Är du intresserad av att få veta mer om ditt eget horoskop och får reda på vad planeterna speglar för behov, krafter och utmaningar i dig och ditt liv? Välkommen in och kika på min hemsida - på astrologisidan under de olika flikarna - för att kika på hur jag ser på astrologin, vilka horoskopkonsul-
tationer jag erbjuder, priser etc. www.agnetaoreheim.se/astrologi