Skall du ha hemester snart? 



 

Ja du läste rätt – hemester. Ett ord jag hörde nyligen någonstans och jag tycker det är ett väldigt bra uttryck. Iallafall borde det väl vara syftet med just ledighet och semester - att vi använder tiden till att hitta hem till oss själva. En period av ledigt för att hoppa av aktivitetskarusellen, som vi kanske känner oss fast i under resten av året.
 
Men istället för att ge plats för ”hitta-hem-tid” är det lätt att vi  överaktiverar oss. Vi vill att det då skall hända något riktigt häftigt och spännande, kanske som en kompensation för att vi under resten av årets dagar inte egentligen känner oss så tillfredställda med vårt liv. Vi ser till att ha "något att se fram emot” som skall uppfyllas under dessa semesterveckor...
.
Sol, bad och utlandsresor kan vara en del av vår semesterlängtan men innebär inte nödvändigtvis att vi söker vårt inre hem, stillheten inuti som vi så väl behöver. I det uppskruvade tempot och de tuffa utmaningarna som ofta oanmält infinner sig i livet, behöver vi ha reserver att lita till.
 
Även om tystnad och stillhet ofta för med sig sanningar, då det lugnare tempot gör det svårare att springa ifrån dem, kan det kännas tufft att ta dem på allvar. För en del kan tystnad och att vara ensam med sig själv vara rena tortyren. Det är säkert därför vi har svårt att stanna upp, då självtillit och mod till att följa insikterna ofta saknas och istället resulterar i att vi distraherar oss ännu mer.
 
Men det är ändock genom tystnaden vi stärker vår energi, vår kraft och kontakten med den eftersträvansvärda inre rösten. Det är där vi knyter an till Källan. Det är genom stillheten vi hittar hem. Jag önskar dig en skön och insiktsfull hemester!
 
”All mänsklig olycka kommer av människans oförmåga att sitta tyst i ett rum för sig själv”
                                              Blaise Pascal