Ugglefunderingar..


Det är mycket ugglor nu...Häromdagen fick jag av en drömträffs-deltagare en vacker glasljuslyka -  i form av en uggla. När jag nyss hittade ett kort som ramlat ur en kortlek - var det Gudinnan Athena som ju har den visa ugglan som sin kumpan och livsledsagare... 
Ugglesymbolik
På olika sätt verkar det som att jag påminns om just ugglan och ugglesymboliken just nu. Jag fick ju också rejäl "bakläxa" för ett par veckor sedan genom den webdrömkurs jag går för Robert Moss. I en drömtrumresa flög jag på min uggla som följt mig i så många år. Men då blev jag varse en sorg som plötsligt kom över mig och jag fick inse att jag tagit ugglan för given, inte respekterat och vördat den som jag borde ha gjort. Jag ser den ju som en representant för en djupare kontakt med mig själv, en av mina delpersonligheter.
Ugglekontakt
Den upplevelsen fick mig att fundera vidare på en än djupare betydelse över varför det sker just nu. När ugglan kom till mig var för cirka 25 år sedan i samband med att jag och en tidigare sambo hyrde ett litet hus i skogen under många år. Vi var där ofta - varje helg nästan från mars tills vi vinterstängde i slutet av oktober. Långa perioder på sommaren huserade vi också där. Jag älskade tystnaden och stillheten. Ugglan, det var en kattuggla, satt ofta på skorstenen och hoade magiskt som brukligt är att ugglor gör på natten. Jag mötte den på nära håll några gånger då den på dagen satt dold i en tall och jag precis gick förbi då den flög upp och visade sina enorma fjäderskrud då den snabbt drog iväg.
Oförklarliga upplevelser
Det hände mycket med mig där. Underliga,"oförklarliga" saker. Jag hittade och kunde leta upp saker långt ute på hygget och i skogen, som var "omöjliga" att hitta till min sambos förvåning och glädje. Hans Ray Ban-glasögon som han hade tappat t ex nyligen inköpta på en gemensam resa till Paris. Jag tänkte tankar/scener och vips så blev det verklighet, jag "såg" saker angående våra sommargrannar som snabbt visade sig vara sanna, jag hade "samtal" med en "gråtomte" som hade synpunkter på hur trädgården skulle skötas.... 
En speciell känslokontakt
Det jag kom på sent igår kväll var att jag nästan med säkerhet kan säga att jag vid alla dessa tillfällen haft eller bestämt mig för att gå in i en speciell känsla. Eller så var det helt enkelt den känslan som infann sig . En blandning av att vara väldigt fokuserad och bestämd om vad jag önskar - och samtidigt en slags lekfull och öppen nyfikenhet utan krav på en speciell utgång.
Kanske är det just detta jag skall bli påmind om och återknyta till för att än mer använda mig av i livet nu. Jag tror det. Och fascinationen för ugglan består!