Vår nya tronarvinges astroprofil


Vår nya lilla tronarvinge har fått sitt namn Estelle, som betyder stjärna. Och givetvis känns det då extra intressant för mig som är astrolog att se vad hennes födelsehoroskop speglar för personlighet, vilka behov hon har och vad utmaningarna i hennes liv skulle kunna komma att handla om.


Den exakta födelsetiden och födelseorten tillkännagavs av den stolte fadern prins Daniel till klockan 04:26 den 23 februari 2012 i Stockholm.

Vad gäller helhetsintrycken i Estelles horoskop vill jag först koncentrera mig på två mycket viktiga punkter: Ascendenten, som bland annat har med den yttre rollen, imagen utåt och uppträdandet att göra. Och den så kallade MC, som har med livsmål, ambitioner och yrkesroll att göra.

Med ascendenten i skyttens tecken och MC i skorpionens tecken så präglas Estelles yttre roll i världen och samhället av ett behov av spänning och en dragning till mer laddade och utmanande platser, roller och funktioner. Inget konventionellt och förutsägbart vardagsliv med dödande rutiner bör därmed locka henne. Här finns alltså en yttre "äventyrare" som vill spränga gränser och uppleva dramatik.

Den inre personligheten – symboliserad av solen och månen i fiskarnas tecken – visar på en helt annan, mer reflektiv, stillsam och inkännande sida med fokus på det inre livet och en självklar öppenhet för värden och upplevelser som inte alltid kan "mätas och vägas". Denna dragning till andra världar och förståelse för det mer subtila gör att hon, på grund av en stark intuition, kan vara duktig på att se det andra inte ser och både förstå och höra det outtalade.

Estelles horoskop utgörs sammantaget av en stark dominans av det så kallade vattenelementet, som genom denna inkännande förmåga och påverkbarhet – på gott och ont – innebär att hon lätt identifierar sig med andra personer och det hon möter. Hennes utmaning blir då att lära sig vara noga med gränssättande och att hålla isär vad som är hennes upplevelser och känslor, och vad som hör till andra, för att inte tappa bort sig själv.

Tystnad, stillhet och återkommande perioder av återhämtning är mycket nödvändigt för henne, för att hon skall må bra och kunna klara av den yttre rollen som pockar på och kräver spänning och aktivitet.

Denna starka dominans av vattenelementet gör också att hon kan ha en stark dragning till kreativt, konstärligt uttryckande liksom ett starkt andligt sökande. För henne är det inte tillräckligt med bara de materiella värdena. Hennes inre längtan är mycket stark, vilket innebär att det är viktigt att hon sätter fokus på sina drömmar och verkligen lever och följer sin egen sanning om hon skall känna att hon uttrycker och bejakar hela sig själv.

Estelles yrke, livsmål och engagemang kan dessutom vara kopplade till att på olika sätt gå på djupet, avslöja det fördolda och hemliga. Och därmed vara med om att skapa helande och pånyttfödelse.

Hennes kanske största utmaning handlar om att förena sin känslomässigt mycket inkännande och inlevelsefulla sida med behovet av att hävda sig känslomässigt – att alltså vara rak och tydlig och inte be om ursäkt för att hon känner som hon gör. Här finns alltså ett humör som inte får tryckas undan, utan hon bör lära sig hävda sina behov för att relationerna skall fungera på bästa sätt och för att hon själv skall må bra.

Även på det mentala och verbala planet bör Estelle förena den icke-verbala, ibland otydliga och svårgripbara kommunikationen, idéerna och planerna, med rakhet och direkthet. Och inte vara rädd för att hävda sina idéer och åsikter, utan stå på sig och istället ta strid för just dessa mer intuitiva idéer.

(Jag skrev denna astroprofil om prinsessan Estelle för tidningen "Nära" som publicrades 28/2)