Vakenliv - drömliv


 
 
Tolkar du det som händer ikring dig och ditt liv på samma sätt som du tolkar en nattdröm? En huvudtanke i drömtolkning är ju att det mesta vi drömmer om – personer, saker, miljöer t ex  - är aspekter av oss själva. Applicerar vi det tänket på vardagens händelser har vi tillgång till personlig utveckling i turbofart!
 
Vi har alltså mycket att vinna på att göra så - gratis personlig utveckling 24/7. Allt talar till oss, allt speglar oss. Och det vi "går igång på" visar på ohelade sår, som vi behöver kika lite närmare på. Framför allt börjar vi förstå att alla de repetitiva oönskade mönstren i våra liv faktiskt har med oss själva att göra eftersom vi djupast sett är skapandemagneten  och motorn i våra existenser. Vi blir inte lika fastklistrade i förgrämelse, bitterhet och offerrollstankar. Vi får istället tag på mängder av frigörande och helande energi.
 
Tanken är kanske mer lockande och lättare att ta  till sig då det händer saker vi uppskattar. Men om vi tänker likadant mitt i de tuffa utmaningar vi ställs inför, och vågar investera i modet att se det utan undantags- eller skuldpespektivet, så vinner vi tillbaka massor av kraft och glädje..
 
Detta är själva kärnan i ”skuggarbetet”. Som grädde på moset är det också i sin förlängning en väg till hållbar fred. Om vi säger oss tro på ”allt är ett” och att Livet vill oss väl, kan vi ju omöjligt ha några yttre fiender. Det vi möter i våra ”omständigheter” är alltid en aspekt av oss själva, om än djupt begravd i vår självbild. Egot har oftast svårt att erkänanna att det kan förhålla sig så - såklart! - och jublar såklart inte åt denna idé. Men det gör istället den del inom oss, som verkligen gillar oss!