Varför händer detta mig...igen?








 
Ikväll skall jag prata om "skuggan" ännu en gång, dvs det icke-erkända omedvetna krafter som styr oss långt mycket mer än vårt medvetna vilje-jag. Temat för kvällen är "Varför händer det här mig - nu igen? Dessa punkter - superbra tycker jag! - är hämtade fråm Michael Ryce bok med samma namn.
Som jag ser det så är detta synsätt vägen till både inre och yttre fred på sikt. Tar vi till oss dessa tankar på allvar, och slutar att blanda ihop att ta ansvar med att ge sig själv skuld, då skulle allas våra liv vara och kännas så helt annorlunda... 
 
1.Syftet med livet  är att det ska hela oss och bringa oss  glädje.

2. Smärtsamma tankar och känslor kommer av att vi blockerar oss för sanningen, ger andra skulden för hur vi känner och ser oss själva som offer.

3. Vi är själva med och skapar den smärta och förvirring vi upplever.

4. Att tänka och känna sig som ett offer är självdestruktivt

5. Smärta och lidande är aldrig ett tecken på att någon gjort orätt mot oss utan ett ”felmeddelande” från kroppen om att den energi (tankar och känslor) som vi matar vårt system med är självdestruktiv.

6. Smärta och lidande är ett varningstecken som signalerar att du behöver finna redskap för att göra dig fri från lagrad negativitet och påbörja en inre läkningsprocess.

7. Förlåtelse – att ändra på sin verklighet, dvs. de tankar och känslor vi skapar – är den enda varaktiga lösningen.

8. Förlåtelse handlar inte om andra, utan är en inre läkningsprocess.

9. Som man sår får man skörda – detta är en lag. Vi kan inte ägna oss åt negativa tankar och förvänta oss hälsa och lycka.