Varför? Vem? Hur?

Varför? Vem? När?
Så lätt det är att av gammal vana fastna i dessa frågor....Varför skulle detta behöva hända? Och han som var en sådan fin person varför skulle det drabba just honom? Vems fel var det egentligen? Vem är det som gjort bort sig? När skall det vända, när kommer det att gå över?
Visst är det förståeligt att vi kan känna och tänka på det här sättet särskilt när vi är upprörda och frustrerade - men faktum är att dessa frågor är värdelösa. De är bara negativa och kan aldrig ta oss ur det oönskade problemet - om det är det vi önskar. Bättre då att påminna sig själv att ställa bättre frågor, för att kunna göra bättre val.

Dessa frågor är egentligen bara 2 stycken - Vad? och Hur? Plus en sak till. Du kopplar på ett "Jag".
Vad jag jag göra för att hjälpa till? Vad kan jag bidra med för att uppnå det jag/vi längtar efter? Hur skall jag gå till väga för att nå målet? Hur kan jag bidra?
Så enkelt - och samtidigt så svårt kan tyckas... Men när vi tar oss ur vanans makt och styr in vårt beteende på dessa frågor så kommer vi upptäcka att tiden i den förlamande motståndsfasen minskar rejält och vi kommer snabbare på fötter och blir kreativa.