Vikings - och Neptunus i Fiskarna


Jag hade missat första säsongen men fick tips om denna häftiga serie i början på omgång två. Jag blev snabbt såld. Trollbinder
Trots de våldsamma scenerna - som jag givetvis har svårt att titta på - så är det så otroligt mycket annat som fascinerar och trollbinder. Den suggestiva musiken inte minst som är så viktig för stämningen i alla de olika scenerna i serien, griper starkt tag i mig. Och detta är ändock vår historia för lite mer än tusenår sedan, kanske tio-tolv inkarnationer tillbaks. Så avtrycken lever inom oss fortfarande eftersom de är våra anfäder. 
Neptunus som en symbol för strömningar och trender
Denna lågbudgetserie har blivit oerhört populär världen över. Som astrolog är jag ju intresserad av att kunna hitta en spegling, en förklaring utifrån planetkonstellationerna. Kanske kan Neptunus placering i Fiskarnas tecken mellan åren 2011- 2025 vara just en sådan. Denna planetposition kan betyda många saker. Men om vi fokuserar på denna planet som en symbol för trender, strömningar och moden så tycker jag mig hitta något som skulle kunna vara en förklaring

Stark kontakt med sina gudar
Oavsett vad vi anser om de våldsamma inslagen i vikingarnas  leverne hade de en mycket stark koppling till sina gudar och sin tro. Det är ju också det som utgjorde deras mod, att de likt nutida självmordskandidater inom olika terroristorgansiationer inte räds döden alls, utan vet att det finns något bortom, utöver det rent materiella. En vikings högsta önskan var ju att få dö i strid, som var ett säkert sätt att få komma till Valhalla, deras Paradis. Just denna absoluta tillit till gudarna, och som Ragnar Lodbrok, huvudpersonen i filmen säger -  "We speak to the Gods, that´s how we do it" -  utgjorde självklart en oerhörd trygghet och säkerhet för dem, i en annars så tuff och farofylld existens. Fiskarnas tecken handlar specifikt om dessa andra världar, drömmar, visioner och längtan och kontakten med detta..

En vördnad för det oförklarliga, magiska och mystiska
Och kanske är det just så att denna absoluta och starka övertygelse om "något annat" är det som fängslar oss. Vi blir påminda om att vi förlorat respekten och vördnaden för det magiska, mystiska, mytiska och "oförklarliga". Den dimension av tillvaron som kanske egentligen är den viktigaste för oss också om vi inte skall gå vilse i livets utmaningar.
Med en sådan inre tillit, en sådan övertygelse om att den andliga dimension finns och är något i högsta grad påtagligt, skapas en oerhörd inre styrka och mod att övervinna motstånd.  
Del tre av serien kommer  till våren. Det är säkert många med mig som är nyfikna på den!
 
Välkommen in på min en av mina sidor på Facebook - Astrocoach!
https://www.facebook.com/AstrocoachAgnetaOreheim